Albayrak’tan Kanal İstanbul Peşkeşine Açıklama

2012 yılında Kanal İstanbul güzergahında kendisinin ve 2003 yılında babasının arsa aldığına ilişkin çıkan haberlere ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın avukatı Ahmet Özel yazılı bir açıklama yaptı.

“Yabancı almasın düşüncesiyle imkanı olan her vatandaşın yapabileceği sıradan bir satın alma” olduğunu vurgulayan avukat, “Bakan Albayrak’ın babası Sadık Albayrak tarafından 2003 yılında alınan köy tapulu arsada 1 adet prefabrik ev yer almaktadır. Söz konusu arsanın bitişiğindeki bir diğer arsa da 2012 yılında sahibi tarafından satışa çıkartıldığında, yabancı almasın düşüncesiyle imkanı olan her vatandaşın yapabileceği sıradan bir satın almayla sayın Berat Albayrak tarafından satın alınmıştır.” açıklamasında bulundu.

Tarım arazisi statüsündeki arsa, Kanal İstanbul projesinde yapılması planlanan ‘Yenişehir’ adlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/100 binlik çevre düzeni planına eklediği bölgede ‘konut alanı’ olarak görünüyor.

Kanal İstanbul’da ısrarın ekonomik nedenleri her geçen gün ayyuka çıkıyor. Kanal, iki denizi birbirine bağlamak ve yeni boğaz olma özelliğinden çok, birilerinin kendini ve çevresinin ceplerini doldurma kanalı…