3 Yılda Psikiyatri Kliniklerine 8 Milyona Yakın Başvuru

CHP Vekili İrfan Kaplan’ın verdiği soru önergesine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıt geldi. Bakan Koca, soru önergesini Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nün bilgi notuyla yanıtladı. Koca, TBMM’ye gönderilen yazılı yanıtında, “2017-2019 yıllarını kapsayan üç yıllık dönemde, tüm hastanelerdeki psikiyatri kliniklerine toplam 7 milyon 953 bin 651 kişilik başvuru olmuştur” dedi.

Kaplan önergesinde, 2017-2019 yılları arasında, psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle hastanelere başvuranlarla ilgili verilerin açıklanmasını istemişti. Önergede, “Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye ve aile hekimliklerine başvuran kişi sayısı kaçtır. İllere göre dağılımı nedir. Cinsiyet ve yaş dağılımı nedir” sorularını yöneltilmişti.

Bu soruya ilişkin verilen yanıtta kliniklere giden 7 milyon 953 bin kişinin yüzde 69’unu kadın yüzde 31’ini ise erkekler oluşturduğu belirtildi.

CHP Vekili İrfan Kaplan “Bakan Koca, sadece son 3 yılda hastanelerin psikiyatri kliniklerine başvuran kişi sayısının ve cinsiyete göre dağılımının cevabını vermiş. Sorduğum dört sorudan en azından bir tanesini yanıtladığı için Sayın Bakan’a teşekkür ediyorum. Sarayın Meclisi işlevsizleştirilmeye çalıştığı bu dönemde bir soruya cevap vermiş olmalarına bile insan şaşırıyor” dedi.