Mahkeme: Asit Var Kasıt Yok

Berfin Özek’e 15 Ocak 2019’da asitli saldırıda bulunan Casim Ozan Çeltik’in toplamda 13 yıl 6 ay hapis cezası aldığı davanın gerekçeli kararı açıklandı.

İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklanan gerekçeli kararda asitli saldırı kasten öldürmeye teşebbüs olarak değerlendirilmedi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ve Adli Tıp Kurumu 5. Adli İhtisas Kurulu’nun raporuna göre, Casim Ozan Çeltik hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan kamu davası açılmıştı. Fakat İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi; “Sanığın silah olarak kullandığı sülfürik asidi, hedef olarak katılanın hayati bölgelerine, miktar olarak öldürücü nicelikte, yöntem olarak ağız yoluyla içirmek, buhar olarak solutmak gibi katılanı hayati tehlikeye sokacak biçimlerde kullanmak sureti ile katılanı kasten öldürme saiki ile hareket ettiğine yönelik kesin ve somut bir delile ulaşılamadığını” açıkladı.

Açıklanan gerekçeli kararın ardından Berfin Özek’in avukatı Mehtap Sert, karara karşı Adana Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi’ne itirazda bulundu.