Ceren Damar Davasında Karar: Ağırlaştırılmış Müebbet

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisiyken, 2 Ocak 2019’da kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından katledilen Ceren Damar cinayeti davasında karar çıktı. Katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Duruşma öncesi Ceren Damar’ın ailesi, kadın örgütleri ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinden akademisyenler, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Karar duruşmasında da önceki duruşmalarda olduğu gibi katil Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın savunması tepki topladı.

Katilin avukatı Vahit Bıçak, katili savunmak için “Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı” ifadelerini kullandı.

Katili savunmak için bununla yetinmeyen Bıçak, katilin mağdur olduğunu iddia etmeye devam etti ve üniversitede kopya çekmek suç değil diyebildi.

Ceren Damar’ı odasında tabancayla vurduktan sonra bıçaklayarak öldüren öğrencisi katil Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce “canavarca hisle veya eziyet çektirerek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme verdiği cezada takdir indirimi uygulamadı.