İktidar “Medyasında” El Kaide Propagandası

İktidarın medya görünümündeki propaganda bültenlerinden Yeni Şafak selefi-cihatçı çetelerin “akil adamı” pozisyonundaki Abdullah el Muheysini’ye ait bir ses kaydı yayınladı. Muheysini, Yeni Şafak tarafından “haberde” Fetih Ordusu “hakimi” olarak tanıtıldı. Fetih Ordusu, 2015’te Katar, TC ve o dönem bu iki devletle yakın ilişki içindeki Suudi Arabistan üçlüsü tarafından kurulmuştu. Bu üç devlet tarafından El Kaide türevi cihatçı çetelerin toplandığı çatı örgüt Fetih Ordusu Mart 2015’te İdlip’i işgal etmiş ve Alevilere yönelik katliamlar gerçekleştirmişti.

Şu anda var olmayan Fetih Ordusu’nun o dönem “şer’i lideri” olan Muheysini söz konusu ses kaydında İdlip’te süren Suriye-Rusya ortaklığındaki askeri operasyonları işaret ederek “…Kadınları öldürüyorlar. Çocukları diri diri gömüyorlar. Müslümanların minareleri yıkılıyor. Suriye halkı nida ediyor. Ey Osmanlı torunları sizler onlara en yakın insanlarsınız…” şeklindeki provokatif ifadeleri kullanıyor.

https://twitter.com/yenisafak/status/1234127045019492352

Muheysini daha önce de Ankara’ya “sıcak mesajlar” göndermişti. Abdullah el Muheysini 15 Temmuz sonrası Erdoğan’a, “Sana mülk veren, darbeyi bozan, Türkiye’yi temin eden ve senin sevdanı Türkiye halkının gönlüne koyan Allah’tır.” ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yapmıştı. Muheysini, başkanlık rejiminin fiilen hayata geçtiği 24 Haziran 2018 seçimleri sonrası da Erdoğan’ın kazanmasından duyduğu memnuniyeti ortaya koyan bir mesaj yayınlamıştı.