Aydın’da Kadınlar JES’e Direniyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde jeotermal enerji santrallerine (JES) direniş 68’inci gününe girdi. Efeler’e bağlı Kuyucular Mahallesi’ndeki direniş JES inşaatında devam ederken çadır kurarak gece gündüz nöbet tutan kadınlar, proje iptal edilinceye kadar direnişlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirttiler. Mezopotamya Ajansı’ndan Esra Solin Dal’ın haberine göre, direnişe Umurlu köyünden katılan 73 yaşındaki Güfizar Yaman, ilerleyen yaşına rağmen 68 gündür her gece çadırın kurulduğu bölgeye destek veriyor.

Direnişe  katılan kadınların bir arada dayanışma içeresinde olmasının kolektif bir farkındalık oluşturduğunu dile getiren 65 yaşındaki Ayşe Oğuz, yağmur çamur demeden iki aya yakındır çadırda nöbet tuttuğunu söyledi. Direniş çadırını ikinci evi olarak tanımlayan Oğuz, çadıra gelen ilk kişinin önce odun sobasını yakarak çayı demlediğini sonra destek ziyaretinde bulunan misafirleri karşıladığını aktardı.

Bey köyünden iki aydır direnişle dayanışma içinde olan Attila Karabulut da, “Direnişimiz başladığı günden beri tehdit ediliyoruz. Geçenlerde bellerinde silah bize saldırılar. Saldırıya maruz kalanlardan biri de benim. Beni tehdit edenler ‘biz güvenlik işlerindeniz, biz emniyetteniz, burayı tararız’ dedi. Saldırıları şikâyet edecek bir muhatap bulamadık ama burada direndiğimiz için emniyete ifade vermeye gittik. İlla bir enerjiye ihtiyaç varsa güneş paneli kurulsun. Tüm baskılara rağmen burada direnmeye devam edeceğiz. Değil bir buçuk ay bir buçuk yıl da olsa bu direnişimizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.