Sultangazi’de 11 Öğrenci Okulları Dezenfekte Edilirken Hastanelik Oldu

Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde bulunan Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu’nda bu sabah Sultangazi Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından dezenfekte çalışması yaptı.

Sosyal medyada “Koronovirüs öldürür belki ama yanlış önlem de süründürür…” yorumları alan olayda, dezenfekte edilen okul öğrencilerle doluydu, 11 öğrenci kısa zamanda rahatsızlandı. Çağrı üzerine okula sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. 11 öğrenci Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Okul tatil edilirken haberi alarak okula gelen bir veli “Okulda dezenfekte çalışması yapıldı. Çocukların bazılarının astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı vardı. Çalışmalar sırasında etkilendiler” dedi.

Okula gelen Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci ise şunları söyledi:

“Sultangazi Belediyesi olarak bölgemizde bulunan 60 okulda dezenfekte uygulamasını bitirdik. Bu sabah Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokuluna ekiplerimiz geldi. Diğer okullarda kullandığımız dezenfekte ilacımızı bu okulda da uyguladık. Aldığımız ihbar üzerine 11 öğrencimizin öksürdüğünü ve mide bulantısı yaşadığı söylendi. 8 ambulans buraya intikal etti. Öğrencilerimiz şu anda Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Arkadaşlarımız çocukların yanında. İki öğrenciye serum takıldı. Diğer öğrenciler tedbir amaçlı hastanede bekletiliyor. Durumları iyi. Tedbir amaçlı hastanedeler. Öğrencilerimizin bazılarının alerjik hastalıkları olabileceği bazılarının ise sabah aç okula gelmelerinden kaynaklandığı yönünde sağlık yetkililerinden bilgi aldık.  AFAD geldi. ‘Tehlikeli bir durum söz konusu mu? diye ölçüm yapıyor. bütün tedbirleri alıyoruz.”