Sınırdaki Göçmenler Geri Gönderiliyor

İdlib’teki çatışmalar nedeniyle köşeye sıkışan TC bu sıkışıklığı aşmak için AB’ ye yönelik şantaj amacıyla göçmen kartını masaya koymuştu. Bu nedenle sınırlar 28 Şubat’ta açılmış ve Yunanistan sınırında binlerce göçmen yığılmıştı. Ancak sınır bölgesinden gelen haberlere göre Avrupa’ya geçmen umutları tükenen göçmenler kaldıkları illere ve kamplara geri gönderiliyorlar.

Göçmenlerin geri gönderilmesinde Koronavirüs nedeniyle TC’nin Yunanistan sınırını kapatması gerekçe gösteriliyor. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili olarak 81 ilin valilikleri ve ilgili kurumlara bir genelge gönderdi. Gengelde Edirne ve Kırklareli’den Yunanistan ve Bulgaristan’a açılan kara ve demiryolu sınır kapılarının saat 00.00’dan itibaren kapatılacağı belirtildi.

Ancak söz konusu kararda, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üç Avrupa ülkesi liderinin dün yaptığı zirvenin payı olduğu düşünülüyor.Dün Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve TC Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleştirilen dörtlü zirvede göçmen sorunu da gündeme gelmişti.