Koronavirüs Krizi: 150 Bin İşyeri Geçici Olarak Kapatıldı

İçişleri Bakanlığı, koronavirüsünün önlenmesine ilişkin genelgenin ardından 149 bin 382 işyerinin geçici olarak kapatıldığını bildirdi. Kaç işçinin tazminatsız olarak işten kovulduğu ise açıklanmadı; çünkü bilinmiyor. Çünkü işçiler pek de kimsenin umurunda değil.

Bakanlık ayrıca genelgeye uymayan 187 işyerinin tekrar kapatıldığını ve 37 işletmeci hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu da açıkladı.

Genelgeler sonucunda gece kulüpleri, bar, pavyon, diskotek, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulmasına karar verilmiş ancak bu geçici sürenin ne kadar olduğu açıklanmamıştı.

Koronavirüsü krizinden en çok etkilenenlerin başında genç işçiler gelmiş ve Genç İşçi Derneği de bu konu hakkında bir yazı yayımlamıştı.