Şakran Cezaevi’nde 4 Tutsak Yüksek Ateş Sebebiyle Hastaneye Kaldırıldı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, dün yaptığı açıklamada cezaevlerinde koronavirüs salgınına yakalanan kimsenin olmadığını açıklamıştı. Ancak cezaevinden gelen haberler aileleri telaşlandırdı.

Şakran 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde olan Eser Mor Sümbül ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde 4 siyasi tutsağın yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldığını iletti.  

Sümbül, yaptığı telefon görüşmesinde şunları söyledi: “Bizler koronavirüsü olabileceğinden kaygı duyuyoruz. Salgın çıktığından beri temiz çarşaf ve yastık kılıfları almak istiyoruz ama bize hep kirli malzemeler veriliyor. Zaten pahalı olan hijyen malzemelerinin fiyatları da arttı. Cezaevi yönetimi bize ‘Paranız yoksa bir şey alamazsınız’ diyorlar. Ne koğuşlarda ne de diğer alanlarda hiçbir dezenfektan işlemi yapılmadı. Sonuç olarak arkadaşlarımız hastalandı. Kaygılıyız.”

Anne Sümbül İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’ne gittiklerini ve başvuruda bulunduklarını söyledi. Telefonla görüşme süresinin kısıtlı olması sebebiyle yüksek ateşten hastaneye kaldırılan tutsakların ismini öğrenemediğini de aktardı.

İHD İzmir Şubesi yöneticilerinden Ahmet Çiçek ise, konuya ilişkin cezaevi yönetimini arayıp sorduklarını belirterek, kendilerine “Böyle bir durum olmadı” denildiğini aktardı.