Yeni Zelanda’daki Cami Saldırılarına İlişkin Dava Başladı

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi katleden 29 yaşındaki Brenton Tarrant, hakkındaki tüm suçlamaları kabul etti.

Duruşmaya Auckland kentinde tutulduğu hapishaneden kamera yoluyla katılan ve tepkisiz olduğu görülen saldırgan, avukatları aracılığıyla salı günü yaptığı başvuru üzerine haziran ayında görülmesi gereken duruşma erkene çekilmişti.

Duruşma sadece birkaç dakika sürdü. Tarrant, daha önce hakkındaki suçlamaları reddediyordu. Koronavirüs krizi nedeniyle duruşmaya medya mensupları, Nur Camisi İmamı Gamal Fouda, Linwood Camii İmamı Abdul Alabi Lateef ile birlikte toplam 17 kişi katıldı. Tarrant’a verilecek cezanın belirleneceği bir sonraki duruşmanın tarihi henüz belli değil.

Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019’da Cuma namazı esnasında 29 yaşındaki aşırı sağcı Avustralyalı Brenton Tarrant, otomatik silahlarla saldırısında bulunmuş ve saldırıda 51 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi de yaralanmıştı.