İstanbul Üniversitesi Tamamen Uzaktan Eğitime Geçiyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime geçen üniversitelerden İstanbul Üniversitesi’nde daha öncesinde ders materyalleri online sisteme yüklenerek paylaşıma açılmıştı. Bugün yapılan açıklamayla, önümüzdeki haftadan itibaren örgün derslerin video anlatımlarıyla aktarılarak döneme devam edileceği belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

Kıymetli akademisyenlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz,
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisi nedeniyle Yüksek Öğretim Kurulu’nun almış aldığı karar doğrultusunda ülkemizde üniversiteler uzaktan eğitim modülleri üzerinden eğitim vermeye başlamışlardır. Bu doğrultuda İstanbul Üniversitesi olarak ders kitabı, ders notu, ders sunumu, ders videosu, ders kitabı linki, ders notu linki, ders sunumu linki ve ders videosu linki türlerinden oluşan 25.000’den fazla eğitim materyalini, öz kaynaklarımızla oluşturduğumuz İstanbul Üniversitesi Öğrenme Yönetim Sistemi (İÜÖYS)’ne bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde yükleyerek öğrencilerimizin hizmetine sunduk. ​

Bir yandan ifade edildiği gibi asenkron öğrenme modülünü devreye sokan İstanbul Üniversitesi, bir yandan da hız kaybetmeden senkron öğrenme modülünün işler hale gelmesi için çalışmalara başlamıştır. Bu çalışmaların bir ürünü olarak, İÜÖYS ile bire bir uyumlu çalışacak olan Canlı Ders Sistemimiz 6 Nisan 2020 Pazartesi gününden itibaren uygulamaya konulacaktır. Buna göre bütün akademik birimlerimizde ve tüm eğitim düzeylerinde (ön lisans, lisans, lisansüstü) teorik derslerin tamamı ve uygulamalı derslerin teorik kısımları canlı ders yöntemi ile yapılacaktır. Tamamı ya da çok büyük kısmı uygulamadan oluşan dersler ise Üniversitemizin belirleyeceği ileri bir tarihte sıkıştırılmış bir takvim çerçevesinde yaz döneminde yürütülecektir.

Tüm akademik birimlerimiz kendilerine ait olan “canlı ders programları”nı kurumsal internet sayfalarından önümüzdeki günlerde duyuracaktır. Canlı ders sisteminin kullanımına ilişkin kılavuzlar ve animatif videolar, Türkçe ve İngilizce olarak en kısa sürede siz kıymetli akademisyenlerimize ve sevgili öğrencilerimize iletilecektir.