Milli Dayanışma Kampanyası’na İşçilerden Maaş Kesintisi

30 Mart’ta Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Milli Dayanışma Kampanyası” sonrası Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), işçilere gönderdiği SMS ile maaşlarından kampanya için kesinti yapılacağını açıkladı.

SMS’te “Milli dayanışma kampanyası kapsamında 2020 Nisan ayı maaşlarımızdan; kapsam dışı personelimizden 400 TL, kapsam içi personelimizden 200 TL olmak üzere kesinti yapılacaktır” denildi.

Orman Genel Müdürü Bekir Kacabey ise işçilere gönderdiği mesajda, en az bir yevmiyenin genel müdürlüğün Ziraat Bankası’nda açılan hesabına yatırılarak, dekontun gönderilmesini talep etti. Karacabey imzasıyla paylaşılan mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Biz Bize Yeteriz Milli Dayanışma Kampanyası için Genel Müdürlüğümüzce Ziraat Bankası nezdinde TR620001001745062884585106 no’lu hesap açılmıştır.
Bize de Bu Yakışır sloganı ile Kampanyaya toplu olarak güçlü katkı vermek üzere Genel Müdürlüğümüz ve bağlı birimlerinde görev yapan personellerimizin 20 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecek olan bu anlamlı yardıma gerekli desteği vereceğine olan inancımız tamdır.
Araştırma Müdürlüklerimiz tarafından işin önemine binaen bütün personellerinin koordinasyonu sağlanmak suretiyle her çalışanımızın en az bir günümüzü devlete/millete çalışmak üzere maaşından en az bir yevmiyeyi bağışlayacağı çalışmanın yapılarak yukarıdaki tek hesaba yatırılması ile dekontunun gönderilmesini rica ederim.
Gün; birlik olma ve dayanışma günüdür.
Biz Bize Yeteriz Türkiye’m.
OGM ’ye de Bu Yakışır.”