Gazeteci Hakan Aygün Sosyal Medya Paylaşımları Bahanesiyle Tutuklandı

Twitter hesabında yer alan “ey İBAN edenler” ifadesi bahane alınarak gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün tutuklandı. Avukat Ahmet Çörtoğlu, Aygün’ün tutuklandığını “Üst sınırı üç yıl olan bir maddeyi dayanak yaparak deliller toplanmamış ve sanığın kaçma ihtimali ne binayen diye Hakan Aygünü attığı tweetler nedeniyle tutukladılar” dedi.

Hakan Aygün hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilgili olarak “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “Hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu.

Hakan Aygün gözaltına alınmadan önce söz konusu tweeti kendisinin yazmadığını, retweet olarak sayfasına geldiğini söylemişti. Perşembe akşam üstü saatlerinde Aygün’ün teknesinde üç saat boyunca arama yapıldı, bilgisayarına el koyuldu.Gazeteci Aygün, aynı paylaşımda, “ibanlı-imanlı” esprinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, iddia edildiği gibi dine hakaret olmadığını söyledi.

Gazeteci Hakan Aygün, Halk TV televizyonunda uzun süre çalışmış ve program yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başında koronavirüsle ilgili bağış kampanyası başlatmış ve IBAN numaraları paylaşmıştı.