Putin İçin Suriye, Ürettikleri Yeni Silahları Test Alanı

Devletler için insanların yaşamlarının hiçbir önemi yoktur. Örneğin 2. Dünya Savaşı Öncesi Hitler, kendi ürettikleri silahları deneme amacıyla İberya ve İspanya’da kullanmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bugün bu yönde bir açıklama gerçekleştirdi. Putin, kendilerinin ürettikleri yeni silahları Suriye’de kullanarak deneyim elde ettiklerini söyledi.

Rusya’nın yeni silahlarını Suriye’de test ettiğini söylemekte herhangi bir sıkıntı görmeyen Putin, “Suriye’de yerli silahların kullanımında deneyim elde ettik. Suriye’de parlak bir şekilde kendini gösteren yerli silahların savaş esnasında kullanımında elde edilen başarılı deneyim lehimize oynuyor. Etkinliği, keskinliği, güvenilirliği ve yeteneği küresel silah pazarındaki talebi belirleyen niteliklerdir. Rus askeri teçhizatının rekabet gücünün ve talebinin devam edeceğinden eminim.” ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca, diğer devletlerle askeri-teknik iş birliği komisyonu toplantısında kendi propagandasını gerçekleştirdi. Gerçekleştirdikleri silah ticaretini öven Putin, “Yurt dışına değeri toplam 15 milyar doların üstünde askeri ekipman sevk ettik. Sipariş portföyümüz bugün 55 milyar dolardan fazla. Yaklaşık 100 ülke ile iş birliğimiz söz konusu.” dedi.