Lüks Araç İhalelerine Bir Yenisi Eklendi

Korona Krizi’nin başlamasından sonra, halihazırda ekonomik sıkışmışlık yaşayan TC ekonomisinin, bu krizi göğüsleyemeyeceği yorumlanıyordu. Halktan para talep edilen ve “Biz bize yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası, bu krizde devreye sokulacak bir bütçenin olmaması gerçeğinden hareketle malumun ilanıydı. Korona Krizi’nden toplumdan maddi destek ve fedakarlık talep eden devlet, diğer taraftan ise lüks araç ihalelerinden vazgeçmiyor. İktidarın basılı ve sosyal medyadaki, “gazeteci” titrine sahip propagandistleri hamasi konuşmalar eşliğinde toplumdan maddi destek talebinde bulunadursun, devletin ilgili kurumlarından lüks araç ihaleleri haberleri gelmeye devam ediyor.

Dün Cumhurbaşkanlığı’nın 14 yeni araç kiralamak için ihale açtığı ortaya çıkmıştı. Araçların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın şehir içinde veya dışında yürüteceği faaliyetlerde kullanılmak üzere” kiralanacağı açıklanırken en az 2019 model olması gerektiği belirtilen araçlarda buzdolabı bulunması şartının aranması da ihmal edilmemişti.

Bugün de benzer bir haber Ankara Valiliği’nden geldi. Valiliğin verdiği en az 2020 model lüks 18 araçlık ihalede ise 7 inç mutlimedya ekran ve 9 özel şoför şartı aranıyordu.