Ankara Barosu’ndan, Diyanet İşleri Başkanı’nın Nefret Söylemine Çok Sert Yanıt

Ankara Barosu, LGBTİ’leri hedef gösteren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamalarına karşı bir basın açıklaması gerçekleştirerek “Kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda cadı diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geçtiğimiz günlerde cuma namazındaki hutbesinde nefret söylemiyle LGBTİ’leri hedef göstermiş ve nikahsız birlikteliklerin ‘zina’ olduğunu söylemişti. Erbaş, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayrı meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi ‘zina’ olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte hareket edelim” diye konuşmuştu.

Ankara Barosu bu açıklamalar tepki olarak yazılı bir açıklama gerçekleştirdi. Ankara Barosu, “Şaşkınlığımız, sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir” dedi.