Sosyal Medyada “Eşcinsellik ve Transeksüellik Hastalıktır” Diyen Doktor Açığa Alındı

Almanya’da kalp hastalıkları uzmanı olarak doktorluk yapan Metin Çakır, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da kendisine verdiği yetkiyle,sosyal medya hesabı üzerinden “bir hekim olarak” eşcinselliğin ve transeksüelliğin hastalık olduğunu belirtti. Çakır, Almanya’da çalıştığı hastanede açığa alındı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın geçtiğimiz Cuma verdiği hutbede eşcinselliğin lanetlendiğini ve HIV gibi salgın hastalıkların sebebinin eşcinsel ilişkiler olduğunu ve bunlara karşı “mücadele” edilmesi gerektiğini söyleyerek LGBTI+’ları adeta hedef göstermişti.

Almanya’da doktor olarak çalışan Metin Çakır, Diyanet’ten aldığı yetkiyi de kullanarak Twitter üzerinden, “Bir hekim olarak Eşcinselliğin ve transeksüelliğin hastalık olduğunu belirtmek isterim”,dedi. Çakır’ın homofobik çığırtkanlığına karşı pek çok kişi sosyal medyadan kendisine tepki gösterdi. Çakır, bir süre sonra tweet’ini sildi.

Çakır’ın homofobik söylemlerinin ardından, çalıştığı “Helios Kliniği” , 20 yıldır hastanede görev yapan doktorun açığa alındığını ve soruşturma başlatacaklarını açıkladı.