Trump’tan Silahlı Eylemcilere Destek: “Öfkeli Ama İyi İnsanlar”

ABD Başkanı Donald Trump, karantina önlemlerine karşı eylem yapanlara sahip çıktı. ABD’nin bazı eyaletlerinde fiziksel mesafe kurallarını hiçe sayarak Covid-19 karantinasına karşı düzenlenen gösteriler, geçtiğimiz günlerde, Donald Trump’ın teşvik eden tweetlerinin ardından, ABD’deki diğer eyaletlere de yayılmıştı. Trump, aynı günlerde yine sosyal medya üzerinden, New York valisine de sert bir şekilde “çıkışmıştı.”

Söz konusu protestolar, eylemcilerin göçmen karşıtı, ırkçı profili ve silah taşımaları nedeniyle, ilerleyen günlerde şiddet potansiyelini artırmıştı. Silahlı eylemciler bu kez de Michigan eyaletinde sahnedeydi. Trump’a destek pankartları taşıyan, silahlı yüzlerce protestocu acil durum sürecini uzatma talebinin görüşüldüğü sırada Eyalet Meclis Binası Capitol’ü bastı ve toplantı odasına girmeye çalıştı. Bu sırada bina dışında kalan protestocular ise, ‘Zorbalar darağacına gider’ yazılı bir döviz açtı.

Yaşanan olaylar sonrası Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Trump, “Michigan Valisi biraz adım atmalı ve ateşe söndürmeli. Bunlar çok iyi insanlar, ama öfkeliler. Onlar hayatlarını geri istiyorlar, güvenli bir şekilde. Onları görün, onlarla konuşun, bir anlaşma yapın” ifadelerini kullandı.