Karantinaya Alınan KYK Yurdunda Taciz

Bursa’da karantina yurdunda kalan Ayşegül Aksoy tacize uğradı.

Finlandiya’dan dönüşte Bursa’daki KYK yurdunda karantinaya alınan ODTÜ’de araştırma görevlisi olan Ayşegül Aksoy, karşı odasındaki erkek tarafından tacize uğradı. Aksoy, durumu bildirdiği halde polislerin kendisine “karantina bitince şikayetçi olursun” dediğini söyledi.

Kendisini taciz eden erkeği yurt yönetimine şikayet eden Aksoy, “polise de şikayet etmek istedim. Ama polis binaların içerisine dahi girmiyor. Personelin polise iletmesi üzerine beni arayan polis memuru şikayetimi almayıp odanızı mı değiştirsek teklifinde bulundu. Burada görevli komiser yardımcısı ise tutanak tutmayacağını, kişi hakkında bir işlem yapmayacağını, sana da bir şey açıklamak zorunda değilim diye çıkışarak konuyu kapattı dedi. Israr etmesinin üzerine akşama doğru tutanak tutulduğunu ifade eden Aksoy, polis tutanağı odama gönderdi, ben de imzaladım. Beni taciz eden kişi, şikayet ettiğimi öğrenince kapısını açıp koridorda küfürler etti, bağırdı” dedi.

Konuya dair telefon üzerinden ulaştığımız yurt müdürü Fatih Polat ise, “biz karşı tarafı da dinlemeden kendimizi hakim, savcı yerine koymanın doğru olmadığını düşündük. Karşı tarafla birebir görüştük. Ve böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyor. Biz odasını değiştirmek istedik. Ama o odasının değiştirilmesini istemedi. Her kapının kilidi var onlara da söyledik kapınızı kilitleyin odanızda oturun” dedi.