Erdoğan Kabine Toplantısının Ardından Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı RTE kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada; 16-19 Mayıs tarihleri arasında 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyururken, 9 il için daha seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu.

RTE, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin açıklamalarda bulunurken, “Geçtiğimiz hafta 7 ildeki giriş-çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu hafta yaptığımız değerlendirmede 9 ilimiz için daha sona erdirmeyi kararlaştırdık. BunlarAdana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerimizdir” dedi. Böylece seyahat kısıtlamasının halen daha uygulandığı 15 şehir kalmış oldu.

-65 yaş üstü vatandaşlar için belli günler ve saatlerde sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılma”sı uygulamasının önümüzdeki haftalarda da devam edeceğini söyledi. Çarşamba günü aynı saatlerde 0-15 yaş grubu çocuklar, Cuma günü 15-20 yaş grubu aynı imkanlardan faydalanacak. Bu uygulamanın da önümüzdeki haftalarda sürdürülmesi planlanıyor.

-Normalleşme programı kapsamında Sağlık Bakanlığı her sektörde bu adımların hangi aşamalara göre atılacağıyla ilgili rehberler hazırladı. Kurumlar ve işletmeler bu süreçte faaliyetlerini bu esaslara göre yürütecektir.

-16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 18-19 Mayıs günlerinde bakkal, market, kasap, manav, fırın, tatlıcı gibi işletmeler 10.00-16.00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olacak. 65 yaş üstü 17 Mayıs Pazar günü 11.00-15.00 arasında sokağa çıkabilecekler.