Şerzan Kurt Katledilişinin 10. Yılında Anıldı

Muğla’da 10 yıl önce polis kurşunuyla katledilen üniversite öğrencisi Şerzan Kurt, korona virüs nedeniyle sosyal medya platformlarında anıldı.

11 Mayıs 2020 saat 21:00’da #OnuncuYılındaŞerzanKurt tagi ile Twitter’da Şerzan Kurt ile ilgili fotoğrafların ve anıların paylaşımı yapıldı.

Adına açılan “10.yılındaserzan” adlı instagram hesabından bugün saat 21:00’de anneyle babası ve arkadaşlarının katılımı ile canlı yayın yapıldı. Şerzan’ın anısına şiir ve şarkılar okundu.

12 Mayıs 2010’da Muğla’da, evlerine gitmekte olan Kürt öğrencilere yol üzerindeki birahaneden çıkan faşistler saldırmış, polis saldırıya uğrayan arkadaşlarına destek için gelen öğrencileri dağıtmış ve bazılarını gözaltına almıştı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını bekleyen öğrencilere bir kez daha faşistler bu sefer polis kontrolünde saldırmıştı. Bu saldırı karşısında kendini korumaya çalışan öğrencilere doğru ateş eden polis memuru Gültekin Şahin Şerzan Kurt’u vurdu. 21 yaşında ve Muğla Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt hayatını kaybetti.

Polis Gültekin Şahin tutuklandı. Dava “güvenlik” bahanesiyle Eskişehir’e taşındı. Polis Gültekin Şahin serbest bırakıldı. Önce müebbet hapis cezası alan Gültekin Şahin, daha sonra ‘haksız tahrik’ ve ‘mahkemeye saygı’ indirimleri alarak tahliye edildi.