Evli Olduğu Erkekten Yıllardır Şiddet Gören Kadının Ölümü İntihar Diye Kapatılmaya Çalışılıyor

Ağrı’nın Hamur ilçesinde yaşayan ve resmi olarak evli olduğu erkek ve ailesinden yıllardır sürekli şiddet gören Ceylan Akpolat, Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre jandarmaya başvurduktan dört gün sonra ölü bulundu. Erkeğin ailesi “intihar” diyerek cinayeti kapatmaya çalışırken kadının ailesi suç duyurusunda bulundu.

Ceylan Akğolat’ın abisi Kasım Kaya, kardeşinin 7 yıllık evlilik süresinde birçok kez fiziki ve psikolojik şiddete maruz kaldığını, bu süreçte iki kez şikayette bulunduğunu söyledi. Kaya, “Ceylan’ın eşi 3 yıl önce çalışmaya gittiğinde, kayınvalidesi ve kayınpederi kardeşime şiddet uyguluyorlardı. Kardeşim bir şekilde karakola gidip şikayetçi oldu. Biz de alıp evimize getirdik. Tekrar eve dönmesi için sürekli aile büyüklerini evimize gönderdiler. Biz gitmesine izin vermedik ama bir hafta sonra çocukları yüzünden kendisi dönmek istedi. Eşi ile aralarında çok büyük bir sorun yoktu. Kardeşimi öldüren F. Akpolat’ın annesi ve babasıdır. Kardeşimin 3 çocuğu var ve bir kızı ise 3 aylık.” dedi.

Kardeşinin şiddetten bir yıl sonra tekrar bu iki kişinin şiddetine maruz kaldığını söyleyen ağabey Kaya, yanlarına gelen genç kadının tekrar eve döndüğünü ve şiddet devam edince jandarmaya başvurduğunu belirtti. Ancak kadına şiddet uygulayanlara karşı para cezası dışında herhangi bir yaptırım uygulanmadı ve bu şikayetten sonra Ceylan Akpolat evinde ölü bulundu. erkeğin ailesi cinayetin üstünü intihar diyerek kapatmaya çalışırken Akpolatın ailesi, Akpolat’ın ölümüne cinayet süsü verildiğini belirterek suç duyurusunda bulundu.