Elazığ Kadın Hapishanesi’nde Tutsaklara Saldırı

Elazığ Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tutsak Kader Peker, avluya çıkma süresinin kısıtlanmasına itiraz ettiği için bir arkadaşıyla birlikte darp edildi. 

Kızıyla yaptığı haftalık telefon görüşmesini paylaşan anne Maşallah Peker, saat 12.00’de başlayıp 18.00’de biten avluya çıkma izninin kısıtlandığını ve kızının buna itiraz ettiği için darp edildiğini söyledi. 

Kızı için endişe ettiğini dile getiren anne Peker, “Kızım hapishane gardiyanı tarafında darp edildi. Kızımla beraber aynı koğuşta kalan arkadaşının kafasını da duvara vurmuşlar. Erkek gardiyan tarafından darp edilen kızım ve arkadaşı hastaneye götürülmemiş. Dolayısıyla darp raporu da yok. Bu yetmezmiş gibi kızımı ve arkadaşını darp eden gardiyana hapishane yönetimi tarafında sahip çıkılmış” dedi. 

Kızının, maruz kaldığı coplu darp sonucu vücudunda morluklar oluştuğunu belirttiğini aktaran anne Peker, “Kızım ve arkadaşları hakları olan avluya çıktıkları için darp edilmiş. Bir saat erken avludan zorla çıkarılmışlar. Buna karşı çıktıkları için coplarla kollarına vurulmuş ve kolları morarmış. Kamera olmasına rağmen müdüre şikayete giden kızım, dikkate alınmamış ve kendisi suçlanmış” diye konuştu. 

Kaynak: MA