“Nûdem Durak’a Özgürlük” Kampanyası Sürüyor

“Terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılan Nûdem Durak ve onun şahsında politik tutsaklara uygulanan adaletsizliğe dikkat çekmek için yaklaşık bir ay önce başlayan kampanya devam ediyor. 5 yıldır tutsak olan ve halen Bayburt Hapishanesi’nde bulunan 32 yaşındaki Kürt sanatçı Nûdem Durak’a destek olmak amacıyla, merkezi Fransa olan kampanya için dünyanın dört bir yanındaki coğrafyalardan ve kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden destek geliyor. Angela Davis, Noam Chomsky, Ken Loach, David Graeber, Peter Gabriel, Roger Waters Nûdem Durak’ın özgürlüğüne kavuşması için çağrı yapan isimler arasında.

Dengej bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve kendisi de bir müzisyen olan Nûdem Durak 2009 yılında Mem û Zîn Kültür Merkezi’de (MKM) çalışmaya başladı. Koma Sorxwîn adıyla grup kuran Durak, bu grup adıyla Newroz, 8 Mart ve benzeri etkinliklerde sahnelere çıkarak konserler verdi. Bu süreçte 4 defa gözaltına alınıp 2 defa da tutuklanan Durak, her iki tutuklamada toplamda 1 buçuk yıl tutsak kaldı. “Örgüt üyeliği”nden açılan her iki dosyanın da Yargıtay’da onanmasının ardından tekrar tutuklanan Durak’a biri 10 yıl, diğeri ise 9 yıl olmak üzere toplamda 19 yıl ceza verildi. 22 Nisan 2015’te Cizre’den Mardin’e giderken, Ömerli ilçesinde gözaltına alınan Nûdem Durak, o tarihten bu yana tutsak.

“Nûdem Durak’a Özgürlük” sloganıyla sürdürülen kampanyaya sosyal medyada şu adreslerden ulaşılabilir ve destek verilebilir.

http://www.kedistan.net/category/eclairages/dossier-special-nudem-durak/?fbclid=IwAR1vRTAB8-cKTC44uVQKzkzDXBGipNTUpnI_sXUWf9inUoiyrsLu_FZ6miQ

• Facebook @nudemdurak
https://www.facebook.com/nudemdurak/
• Twitter @NudemDurak
https://twitter.com/NudemDurak
• Instagram @freenudemdurak
https://www.instagram.com/freenudemdurak/
• Youtube Free Nûdem Durak
https://www.youtube.com/channel/UCB3DR_IrxHNjX4pvz5li7UA/