Nusaybin’de TOKİ Konutlarından Düşen Mermer 4 Çocuğu Yaraladı

Nusaybin’in Fırat Mahallesi’ndeki son yıllarda yapılan TOKİ konutlarının dış kaplamasında kullanılan 20 kilogram ağırlığındaki mermerler, binanın bahçesinde oturan çocukların üzerine düştü. 4 çocuk yaralandı. Aileler, şikayetçi olmamaları için polisin onları tehdit ettiğini aktardı.

4 çocuktan birisinin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda olduğu biliniyor. Birinin düşen mermerin gözüne gelmesi sebebiyle gözünde hasar oluştuğu ve başında kırıklar olduğu biliniyor. Diğer 2 çocukta da yaralanmalar olduğu, birinin başına 20 dikiş atıldığı biliniyor. Aileler durumdan şikayetçi olacaklarını belirttiler.

Yoğun bakımda olan çocuğun babası, hastaneye gittiklerinde polislerin kendilerine şikayetçi olup olmayacaklarını sorduğunu ve şikayetçi olacağımızı söylememizin üzerine polislerin “Şikayetçi olursanız, çocuklarınızın da sokağa çıkması yasak olmasına rağmen sokağa çıktıkları için her birine 3 bin lira ceza kesilecek” dediğini aktardı. Bunun üzerine baba, “İsterlerse ceza kessinler, çocuklarımız ölebilirdi ve bu binalar yüzünden bu şekilde başka çocuklar da ölebilir, davamızın peşini bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.