Hasta Tutsak Mehmet Can Demir Serbest Bırakılsın

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 298 haftasında “hasta tutsak Mehmet Can Demir Serbest Bırakılsın” çağrısında bulunarak açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Bitlis E Tipi Kapalı Hapishanesi’nde yaşama riski olan 59 yaşındaki hasta tutsak Mehmet Can Demir’in durumuna dikkat çekildi.

İkinci Yargı Paketine göre 24 ay sonunda iddianamesi hazırlanmamış tutsakların tahliyesinin söz konusu olduğunu belirten Çevirmen, Demir’in tahliyesine 10-15 gün kala hemen iddianame hazırlanarak tahliyenin gerçekleşmediğini ifade etti.

Demir’in tutuklanmadan önce kalp hastalığı, mide rahatsızlıkları, yüksek tansiyon hastalığının bulunduğunu ifade eden Çevirmen, “hapishanelerde her gün artan ve yaşamsal soruna dönüşen Kovid-19 salgını nedeniyle de hasta mahpus, durumundan kaynaklı olarak riskli gruba dahildir” ifadelerinde bulunarak “tedavilerinin yapılamaması da ayrı problem teşkil etmektedir. Hasta mahpus Mehmet Can Demir’in sağlık sorunları de gözetilerek ve alt hastalıkları nedeniyle yaşamının risk altında olmasından kaynaklı olarak tahliyesi gerçekleştirilmeli ve serbest bırakılmalıdır” çağrısında bulundu.

Açıklamada farklı hapishanelerde bulunan 14 hasta tutsağın durumuna dikkat çekilirken, hasta tutsak Sabri Kaya’nın tahliye edildiği gün yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.