İsrail’de Polis Bir Filistinliyi Katletti

Polis başta olmak üzere devletlerin kolluk güçlerinin, yaşadığımız coğrafyada ve dünyada halklara yönelik şiddet ve cinayet haberlerine hemen her gün bir yenisi ekleniyor.

Kudüs’te dün, İsrail polisi 32 yaşındaki zihinsel engelli İyad Hayri Hallak isimli Filistinliyi katletti. Mescid-i Aksa’nın da içinde yer aldığı Doğu Kudüs’ün “Eski Şehir” bölgesinde bulunan El-Esbat (Aslanlı) Kapısı’nda gerçekleşen cinayetin, Hallak’ın polislerin “dur ihtarına uymaması ve taşıdığı silah ile ateş açması” sonucu gerçekleştiği iddia edildi. Ancak Hallak’ın silahsız olduğu, zihinsel engelli olduğu için dur ihtarını anlamadığı ortaya çıktı.

Söz konusu polis cinayetine dair, İsrail parlamentosu Knesset’te Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Blokunun İsrailli üyesi Ofer Cassif sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Cassif açıklamasında, “Bugün Kudüs’te yaşanan olay yalnızca polis cinayeti olarak tanımlanabilir. Hükümet koridorlarındaki tahrik görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Artık her Filistinli aksini kanıtlayana kadar ‘terörist’ olarak görülüyor.” ifadelerini kullandı.