Soylu’dan “Polis Şiddetine Karşı Çıkanlar Mutlu Musunuz?” Açıklaması

Bursa’da, iki grup arasında çıkan silahlı çatışmaya müdahale eden 1 polis öldü, olayda 4 kişi de yaralandı. Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi 8’nci Engin Sokak’ta 2 grup arasında henüz bilinmeyen bir sebepten çıkan kavganın, silahlı çatışmaya dönüştüğü öğrenildi.

Bir polisin ölümü ile sonuçlanan olay sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından son süreçte pervasızlaşarak artan polis şiddetine tepki gösterenleri hedefe koyan bir mesaj paylaştı. Soylu mesajında  “Bursa’da bir kavgayı ayırmak için çaba sarf eden bir polisimiz daha Şehit oldu. En başarılı dönemini geçiren polisimizi bir haftadır hedef gösterenler, mutlu musunuz? Zihniyeti çürümüşlere rağmen kamu güvenliği, kamu düzeni sağlanmaya devam edilecektir…” şeklinde ifadeler kullandı.

Süleyman Soylu’nun polis teşkilatına dair “en başarılı dönem” tanımlaması tartışmalı olmakla birlikte, bu akşamki olayda bir polisin ölmesinin, geçtiğimiz haftalarda yaşanan polis şiddetinin meşrulaştırılması ve önümüzdeki süreçte benzerlerinin yaşanması halinde göz yumulması için bir gerekçe haline mi getirileceği sorusunu akıllara getirdi.