ABD Polisi Bir Siyahı Daha Katletti

Siyah George Floyd’un gözaltı sırasında bir polis tarafından boğularak öldürülmesinden sonra ABD’de çıkan eylemler birinci haftasını doldururken, polisin başka bir siyahı daha öldürdüğü öğrenildi.

Siyah George Floyd’un bir polis tarafından öldürülmesi üzerine ABD’nin pek çok şehrinde eylemler sürüyor. Pazartesi günü Kentucky eyaletinin Louisville şehrinde gerçekleşen eylemler sırasında bölge polisi ve askerin (Ulusal Muhafızlar) ateş açması sonucu David McAtee adındaki bir siyah yaşamını yitirdi. McAtee’nin ailesi, McAtee’nin, yeğenini kurşunlardan korurken yaşamını yitirdiğini belirtti.

Yaşamını yitiren McAtee’nin cansız bedeni polis tarafından 12 saat boyunca bulunduğu yere terk edildi.

Mahalle sakinlerinin aktardıklarına göre, polis ve asker bölgeye geldiğinde çevredekiler herhangi bir protesto eylemini o anda gerçekleştirmedikleri halde kolluk kuvvetlerinin “silah sesi geldi” diyerek ateş açmaya başladığı öğrenildi.

Açılan ateş sonucu yaşamını yitiren McAtee’nin, mahallede bulunan küçük bir barbekü dükkanının işletmecisi olduğu ve mahalle halkıyla sık sık yemeğini paylaştığı öğrenildi.

McAtee’nin vurulduğu esnada hiç bir polisin kameralarının açık olmaması McAtee’yi vuran silahı polislerin ateşlediğini gösteriyor. Ancak silahı askerlerin ateşlemiş olması da hala bir olasılık.