Hrant Dink Vakfı’na Tehdit Mesajları Gönderen İkinci Kişi de Gözaltına Alındı

Geçtiğimiz günlerde, Hrant Dink Vakfı’na mail yoluyla tehdit mesajları gönderilmişti. Irkçı saldırı ve tacizlerin arttığı son günlerde, yaşanan bu olayda Dink’in eşi Rakel Dink ve vakıf avukatı Fethiye Çetin ölümle tehdit edilmişti. Tehdit mesajlarının vakıf tarafından gündemleştirilmesi sonrası Konya’da bir kişi gözaltına alınmıştı.

Hrant Dink Vakfı’na 31 Mayıs’ta yapılan ikinci bir tehdit ile ilgili de, dün İstanbul’da bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bianet’ten Hikmet Adal’ın haberine göre, Hrant Dink Vakfı avukatlarından Fethiye Çetin, saldırı ve mesajların son dönemde arttığını, gelen tehdit mesajlarının yetkililerin açıkladığı gibi münferit bir hadise olmadığını belirtti. Çetin, mesajların Hrant Dink’in öldürülmesi öncesinde gelen mesajlarla aynı içeriğe sahip olduğunun altını çizdi.

Fethiye Çetin, yetkililerin ‘herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilemedi’ açıklamasının, Hrant Dink cinayetinin hemen ardından dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın ‘örgüt yok’ açıklamasıyla paralellik taşıdığını belirtti. Çetin ayrıca, “Saldırganlar, bu cesareti, her geçen gün artan kutuplaştırıcı, dışlayıcı, ötekileştirici nefret söylemlerinden ve artık neredeyse bir norm haline alan cezasızlık zırhından alıyorlar.” ifadelerini kullandı.