Pakistan’da Çocuk İşçi İşkence ile Katledildi

Ev işinde çalışan çocuk işçi, ‘evdeki kuşun kafesini açıp kaçmasına neden olduğunu’  bahane eden evin sahibi patronu tarafından katledildi. Pakistan’ın Ravalpindi kentinde yaşanan cinayette, Zöhre adındaki sekiz yaşındaki bir kız çocuğuna işkence yapıldığı belirlendi.

Patronun, çocuğu şuurunu kaybedinceye kadar dövdüğü ve daha sonra bir hastanenin önüne bıraktığı cinayet ile ilgili hastaneden alınan bilgiler, Zöhre’nin cinsel saldırıya da uğramış olabileceği yönündeki şüpheleri artırdı. Doktorların verdiği bilgiye göre, yüzünde, ellerinde, göğüs kafesinde ve bacaklarının altında ağır yaralanmalar olan Zöhre’nin, kalçalarında da yaralanmalar bulunuyordu.

Pakistan İnsan Hakları Komisyonu (HRCP) tarafından 2018’de hazırlanan bir rapora göre, ülkede yaklaşık 12 milyon çocuk, çeşitli işlerde çalıştırılıyor. Ülkede yasal bir çalışma yaşı kanunu olmamakla birlikte, reşit olmayanların evlerde hizmetçi olarak çalışması yasak. Buna karşın Pakistan’dan sık sık çocuk işçilere yönelik işkence, cinayet gibi haberler geliyor. Bu haberler arasında, İslamabad’da evlerinde çocuk işçi çalıştıran bir çiftin, evdeki süpürgenin kaybolması sonucu 10 yaşındaki çocuğu evde hapsedip ve ellerini yakıp, başına kepçeyle vurması ve bir başkasında, 11 yaşındaki çocuğun ev sahibi patron tarafından sopayla ağır şekilde dövülüp, bedeninin çeşitli yerlerinin yakılması gibi olaylar yer alıyor.

Kaynak. Gazete Duvar