ABD’de Seattle’da Otonom Bölge İlan Edildi

ABD’de polis tarafından katledilen siyah George Floyd için başlayan eylemler, ülkenin farklı yerlerinde büyüyerek devam ediyor. Anarşist kolektif ve komünlerin yoğun olarak bulunduğu Seattle’da polis çatışmalarında devlet güçlerinin geri çekilmesinin ardından bölge barikatlarla çevrildi.

“Devlet olmadan yaşayacaklarını” söyleyen eylemciler Capitol Hill mahallesini otonom bölge ilan etti ve karar alma mekanizmalarını kurmaya başladılar. Kurdukları website aracılığıyla bölgede günlük yaşamın nasıl sürdüğüne ilişkin yayın yapan eylemciler, çeşitli atölyeler gerçekleştiriyor, temizlik, barikat nöbeti gibi işleri dayanışmayla düzenliyor.

Sokaklara katledilenlerin isimlerinin ve görsellerinin olduğu köşeler hazırlayan eylemciler “neden burada olduğumuzu unutmayalım” yazılı bir pankart asmış. Yemek dağıtımının gerçekleştiği yerde ise “Polise hayır, yaşasın özörgütlenme” yazıyor. Sigara içenlerin içmeyenleri rahatsız etmemesi için özel bölümlerin oluşturulduğu yerleşim, eylemciler tarafından anarşist bir komün olarak adlandırılıyor.

Polislerden temizlenen Seattle Polis Departmanı’nını tabelası Seattle Halk Departmanı olarak değiştirilmiş ve “Bu bölge artık Seattle Halkına Aittir” yazılmış.

Kaynak: Anarşist Gençlik