HDP’nin Yürüyüşü Korona Gerekçesiyle Engellenmek İsteniyor

HDP’nin milletvekillerinin tutuklanması ve üzerindeki tüm baskılara karşı Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya yapacağı ve 15 Haziran’da başlayacak yürüyüş öncesinde Tekirdağ Valiliği il genelinde girişlerin sınırlandırıldığını açıkladı. Kararın, HDP’nin yürüyüş kapsamında bazı illere yaptığı toplanma çağrılarının “korona virüsüyle mücadelede” zafiyet yaratabileceği bahanesiyle 14-17 Haziran tarihlerini kapsadığı ifade edildi.

Valilik açıklamasında ayrıca “Bu tür eylemlerin Tekirdağ’da düzenlenmesi durumunda karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği, şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, katılımcılar ile diğer vatandaşlar arasında sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği, kamu düzeni ile güvenliğinin tehlikeye düşebileceği, korona virüsüyle mücadeleyi zafiyete uğratabilecek şekilde kişiler arası teması artacağının öngörüldüğü” gibi gerekçeler sıralandı.

Tekirdağ Valiliği’nin bu açıklamasının yanı sıra, yürüyüş güzergahında yer alan Edirne ve Van valiliklerinden de benzer gerekçelerle açıklamalarda bulunuldu.