Kırşehir E Tipi Kapalı Hapishanesi’nde İşkence Var

Kırşehir E Tipi Hapishanesi’nde siyasi tutsaklara yönelik baskılar sürüyor. Tutsaklara yönelik ayakta sayım dayatması olduğunu açıklayan tutsak yakınları hapishane yönetiminin baskılarının yeni olmadığını, korona virüs bahanesiyle daha da arttığını söyledi.

Süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde olan tutsakların savcılığa yapmış oldukları suç duyurusu sonrası ifadeleri Segbis yoluyla alınan tutsaklar Mazlun Dönder, Çetin Yıldız, Emrah Kına, Ömer Hayat, Feyyaz Gülsoy, Mehmet Can Yiğiter ve Fırat Altun açlık grevine son vermişlerdir. Tutsaklardan Ömer Bedir ise açlık grevine devam etmektedir.

Yapılan başvurulara rağmen tutsakların koşullarında bir değişiklik olmamış tekli hücrelerde kalmaya devam etmektedirler. Geçtiğimiz hafta ciddi sağlık problemleri yaşayan Müjdat Korhan açlık grevini bırakmak durumunda kalmıştır. Hasta tutsak Müjdat Koran askeri sayım için zorla avluya çıkartılıp avluda darp ve tehdit edilerek aralarında baş gardiyanın da bulunduğu birkaç gardiyan tarafından havaya kaldırılıp avlu duvarına fırlatılmak suretiyle kendisine işkence uygulanmaktadır.

Kurum iradesi şu ana kadar tutsaklarla görüşme talebini kabul etmemeye devam etmektedir.