Hapishanelerde Toplam 91 Korona Virüs Vakası Olduğu Açıklandı

Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi, hapishanelerde toplam 91 korona virüsü vakası olduğunu söyledi. Çiftçi, bunlardan 51 tanesinin ise hapishaneye ilk girişte tespit edildiğini kaydetti.

Gazete Duvar’ın haberine göre mecliste Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu’nda, Düzce, Kırıkkale ve Keskin Ceza İnfaz Kurumları inceleme raporu görüşülürken komisyonda konuşan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi, hapishaneler konusunda bilgi verdi. Çiftçi, hapishanelerde toplam 91 korona virüsü vakası olduğunu söyledi.

Çiftçi, çeşitli tedbirlerin esnetildiğini ve esnetilen tedbirler arasında avukat-tutsak görüşleri olduğunu söyledi. Çiftçi, tutsakların kelepçeli muayenelerine ilişkin şikâyetlere ilişkin olarak da yapılan muamemeleri savundu. Çiftçi Konya, İzmir ve Silivri dışında vaka yaşanan başka bir yer olmadığını söylerken Silivri hapishanesindeki korona vakalarından da bahsetti. Silivri’de 15 kişinin pozitif çıkan testinin negatife döndüğünü söyleyen Çiftçi toplam sayıyı vermedi.

15 Nisan itibarıyla İnfaz Kanununda Değişiklik Yapılması Dair Kanunun yürürlüğe girmesi ile korona virüsü kapsamında 65 bin kişinin izinde olduğunu söylerken yoğun bakımda olan ya da entübe olan kişi bulunmadığını açıkladı.