Hapishaneden “İmdat Telefonu”

Bolu Hapishanesi’nde tutsak olarak bulunan Ömer Umut Karataş kendisine defalarca işkence yapıldığını aktardı. Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre telefonla annesini arayan Karataş, “Anneciğim imdat… Sesimi duyurun” ifadelerini kullandı.

Bolu Hapishanesi’ne geldiği günden beri sürekli ceza infaz kurumu memurlarının fiziksel şiddetiyle karşılaşan Ömer Umut Karataş, baskılara başkaldırdığı ve amirlerle konuştuğu gerekçesiyle sahte tutanaklarla hakkında defalarca soruşturmalar başlatıldığını söyledi. En son kendisine işkence eden ceza infaz kurumu memurlarının adını sivil toplum derneklerine gönderen Karataş bundan sonra işkencelerin arttığını belirtti.

İki hafta önce yine darp edilerek hastaneye kaldırılan Karataş ’ın annesi Nigar Karataş, oğlunun telefonla kendisini arayarak, “Anneciğim imdat. Sesimi duyurun. Beni öldürecekler” dediğini aktararak “Oğlum, ‘Gardiyanlar bana buradan ölün çıkacak. Seni öldüreceğiz’ dedi. Bir anne olarak yüreğim dayanmıyor.” diye konuştu.

Anne Nigar Karataş şöyle devam etti: “Ömer’in hastaneye kaldırıldığını bile bilmiyordum. Hangi hastaneye, nereye götürüldü bilmiyordum. Bir oğul düşünün ‘Anne imdat’ diye bağırıyor… Telefonda konuşurken ‘Anne lütfen yardım et’ dedi. Bana kendisine işkence eden bütün gardiyanların ismini verdi. Oğlumu darp edenler sonra da şikayet ediyorlar. Şikayet ettikten sonra da tanık olarak dinleniyorlar. Yetmiyor üstüne disiplin cezası veriyorlar.”