Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Kızılay Dernekleri ile Homofobik Gerilim

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık bugün twitterdan, LGBTİ+’lara yönelik, nefret ifadelerinin bulunduğu bir paylaşım yapmıştı. Kınık, “İnsanlık onurunu çiğnetmeyeceğiz. Fıtratı ve çocuklarımızın ruh sağlığını koruyacağız. Sağlıklı yaradılışı bozan ve iletişim gücü ile anormali normal gibi gösterip pedofilik hayalleri çağdaşlık diye gencecik zihinlere zerk eden her kim olursa olsun mücadele edeceğiz. Yok öyle!” şeklinde homofobik sözler sarf etmişti.

Kınık’ın bu paylaşımı sonrası ise Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Kızılay Dernekleri  (IFRC) de bugün yine Twitterdan LGBTİ+’lara destek vermişti.

IFRC’nin bu paylaşımına da, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, resmi Twitter hesabında  cevap verdi. Altun, “LGBT propagandası ifade özgürlüğü için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Susturulmayacağız” ifadelerini kullandı.

Homofobik paylaşımıyla söz konusu gerilimin fitilini ateşleyen Kerem Kınık’ın başında olduğu Kızılay geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan yolsuzlukla konuşulmuştu. Kızılay söz konusu yolsuzlukta, Başkent Gaz adlı şirketin, “bağış” adı altındaki paralarının çocuk tecavüzleri ile bilinen Ensar Vakfı’na transferindeki paravan rolü ile gündeme gelmişti.