Baro Başkanlarının Parlamento Önündeki Bekleyişi Sürüyor

AKP-MHP koalisyonunun ortak imzasıyla Parlamento’ya gelen “çoklu baro” adı altındaki operasyon Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.  Aralarında İstanbul, Ankara ve Antep’in de bulunduğu 20 baro başkanı, toplantıya katılmak üzere Parlamento’nun Çankaya kapısına geldi. 3 baro başkanının temsilen içeri alınması önerisini baro başkanları kabul etmedi. Çankaya kapısında saatlerdir bekleyen baro başkanlarının oturmaları için getirilen bankları polis alana almak istemedi. Baro başkanlarının olduğu alana çok sayıda polis gelirkn, başkanlar, talepleri karşılanana kadar Parlamento önünde bekleme kararı aldı.

Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre, Adalet Komisyonu Başkanvekili AKP’li Yılmaz Tunç, Meclis’in oturma eylemi yapan baro başkanlarının komisyona alınmasına ilişkin müzakerenin sürdüğünü söyledi. Tunç, baroları temsilen 3 baro başkanının komisyona alınabileceği yönünde görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Saat 04.15. Adalet Komisyonunda görüşmeler devam ediyor. Meclis önünde Baro Başkanlarım ve meslektaşlarımızla beklemeye devam ediyoruz. Tabi ki #Vazgecmeyeceğiz”  Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Saat 04.15. Adalet Komisyonunda görüşmeler devam ediyor. Meclis önünde Baro Başkanlarım ve meslektaşlarımızla beklemeye devam ediyoruz. Tabi ki #Vazgecmeyeceğiz” ifadelerini kullanırken, Türkiye Barolar birliği Denetleme Kurulu üyesi avukat Ufuk Özkap da şu paylaşımı yaptı:

Aydın Barosu Başkanı avukat Gökhan Bozkurt ise “TBMM önünde de barikatlar kurulmaya başlandı. Artık polis sayısı baro başkanı sayısından çok daha fazla burada da. Biz bu ileri demokrasi filmini geçen hafta Ankara girişinde görmüştük.” #Vazgeçmeyeceğiz ifadelerini kullandı.