Ozan Güven’in Evinin Kamera Kayıtları “Silinmiş”

Deniz Bulutsuz’a şiddet uygulayan Ozan Güven’in evinin kamera kayıtlarının “silindiği” ortaya çıktı.

ETHA’nın haberine göre Bulutsuz’un yaptığı suç duyurusu üzerine savcılığın atadığı bilirkişi, kamera görüntülerinin kaydedildiği harddiskte inceleme yaptı. Ardından hazırlanan raporda, “12 ve 13 Haziran tarihlerinde cihazın teslim alındığı 19 Haziran’a kadar DVR cihazının üzerinden üçer günlük sürede 2 döngü yaptığı, yani ilgili günlere ait verilerin silinerek üzerine 2 kez daha veri yazıldığı, bu nedenle de soruşturma konusu güvenlik kamerası kayıtlarına ulaşılamadığı” ifadeleri kullanıldı.

19 Haziran’da teslim aldığı DVR cihazı üzerinde detaylı inceleme yapan bilirkişi hazırladığı raporda, “500 GB kapasiteli harddisk üzerinde yapılan veri analizinde söz konusu tarihlere ait görüntülerin silinmiş olduğu, bu nedenle de hiçbir görüntüye rastlanılmadı.” dedi.

Ayrıca raporda, DVR cihazlarının 7/24 usülüne göre sürekli çalıştığı, cihazın içerisinde HDD doluluğa ulaştığında eski kayıtlardan silmeye başlayarak yeni kayıtların üzerine yazdığı, 12 ve 13 Haziran tarihlerinde DVR cihazının teslim alındığı 19 Haziran’a kadar üzerinden yaklaşık DVR cihazının üçer günlük sürede 2 döngü yaptığı, yani ilgili günlere ait verilerin silindiği gibi noktaların altı çizildi.

12 Haziran’ı 13 Haziran’a bağlayan gece Ozan Güven Deniz Bulutssuz’a şiddet uygulamıştı.