Trump’ın Yeğeninin Yazdığı Kitap Basına Sızdırıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın yeğeni Mary Trump’ın yazdığı ‘Çok Fazla, Asla Yeterli Değil: Ailem Nasıl Dünyanın En Tehlikeli Adamını Yarattı’ isimli kitapta yer alan bazı bölümler basına sızdırıldı. Kitapta Mary Trump, amcası Donald Trump’ı ‘dünyanın sağlığı, ekonomik güvenliği ve sosyal dokusunu tehdit eden biri’ olarak tanımlıyor.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, aile sırlarını ifşa eden ve önümüzdeki hafta yayımlanması planlanan kitapta Mary Trump, ABD Başkanı’nın karakterinin ırkçı, cinsiyetçi ve yabancı düşmanı babasının davranışlarıyla şekillendiğini söylüyor; Trump’ın babasının ‘yüksek işlevli bir sosyopat’ olduğu teşhisi koyuyor. Kitapta Trump’ın yeğenine cinsel tacizde bulunduğu, üniversite sınavlarına da kendisinin yerine para karşılığında bir arkadaşını soktuğu belirtiliyor.

Mary Trump, kitabın adını da “Çocuk istismarı bir anlamda, ‘çok fazla’ beklentisi veya ‘yetersiz’ olunmasıdır. Donald ‘yetersiz’i, gelişimin kilit önemdeki bir aşamasında annesiyle bağının kopması ile yaşadı. Annesi tarafından en az bir yıl terk edildi, babası sadece onun ihtiyaçlarını karşılamakta başarısız olmadı; onu güvende, sevilen ve değer verilen bir kiş oalrak da hissettiremedi. Donald, onu hayat boyu yaralayacak mahrumiyetlere maruz kaldı.” ifadeleriyle açıkladı.

Mary Trump, Donald Trump’ın kendisine sözlü cinsel tacizde bulunmasını da, “29 yaşındaydım ve pek kolay utanmazdım ama yüzüm kızardı” sözleriyle ifşa etti.