İran’dan Korona Krizi İtirafı: “Tekrar Kapanamayız, İflas Ederiz”

Covid-19 kaynaklı yaşamını yitirenler sayılarında rekorlarına geri dönen İran’da, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ‘ekonominin yeniden kapanmasını kaldıramayız’ açıklaması yaptı.

İran’da perşembe günü 221 kişinin yaşamını yitirmesi sonrası, Covid-19 önlemlerinin tekrar eski seviyelerinde artırılması gündeme gelmişti.

Ancak Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ‘İran’ın her ne kadar koronavirüs vakaları artsa da ekonomisini kapatmayı kaldıramayacağını’ söyleyerek bu ihtimali devre dışı bıraktı. Bu yaklaşımı ‘akıllı karantina’ diye niteleyen İran Cumhurbaşkanı, bugün televizyondan canlı yayımlanan toplantısında,  ülkenin sağlık protokollerine uyarak ekonomik, toplumsal ve kültürel faaliyetleri sürdürmesi, ekonominin işlemeye devam etmesi gerektiğini  söyledi.

“Hiçbir hükümet ekonomik faaliyetlerini uzun vadeli kapatmayı kaldıramaz” diyen Ruhani,  geçtiğimiz günlerde İran’ın küresel hasmı ABD’nin başkanı Donal Trump’la benzer şekilde test yapma sayısını artırmalarına paralel olarak, vaka sayısının da arttığını öne sürdü.