Ilgın Kaymakamı Kömür Ocağına Karşı Eylem Yapanlara Hakaret Etti

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi’nde, açılması planlanan kömür ocağı için tarlalarının kamulaştırılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Köylüler eylemlerinde, yaşam alanlarında kömür madeni istemediklerini, köyde her evde bir kanser hastası olduğunu belirttiler

Eylemlerini sonlandırmaları için bölge halkıyla görüşmeye gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu bir kişiye ‘Terbiyesizlik yapma lan’ diye hakaret etti.

Kaymakamın sözlerine sinirlenen köylüler, Kaymakamı tavrından dolayı yuhaladı. Tepkiler üzerine Kaymakam Kadiroğlu bölgeden ayrılmak için aracına gittiği sırada Jandarma halka saldırdı ve havaya ateş açtı.

Köylülerden Hulusi Fidan bölgede yaşanan kömür madeni talanı için şunları söyledi:

“Sabah uyandığımızda arazilerimize iş makinelerinin girdiğini öğrendik. Ardından bütün köylü bir araya gelerek traktörlerle birlikte yolu trafiğe kapattık. Sonra Jandarma bize müdahale etti.  Bu müdahale sırasında bazı arkadaşlarımız çeşitli yerlerinden yaralandı. Ardından bize Kaymakamın geleceği söylendi. Kaymakamla köy meydanında bir araya geldik ama Kaymakam bir köylü arkadaşımıza çıkışınca kendimizi tutamadık. Ne bizim ne de çocuklarımızın daha fazla zehirlenmesini istemiyoruz. Kaymakam buradan ayrıldıktan sonra bir tabur asker göndererek yolu açtıracağını söylemiş. Biz de yolu kapatmaya devam edeceğiz. Ölümüne de olsa biz bu toprakları terk etmeyeceğiz“ 

Aynı köyde geçtiğimiz günlerde de AKP’li vekil Hacı Ahmet Özdemir ve köylüler arasında yine kömür madeni nedeniyle gerilim yaşanmıştı.