İÜ Açıköğretim Programına Psikoloji Lisansı Ekledi: Psikologlar Karşı Çıkıyor

İstanbul Üniversitesi’nin Eğitim Bilgi Sistemi Portalı’nda, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) bünyesinde Psikoloji lisansının listelendiği açığa çıktı. Türk Psikologlar Derneği (TPD) ve pek çok psikolog/psikoloji öğrencisi İstanbul Üniversitesi’nin bu kararına karşı, halk sağlığını olumsuz olarak etkileyeceği sebebiyle karşı çıktı.

Daha önce de meslek yasaları olmadığı için aldıkları,kaynağı belirsiz ve geçersiz,sertifikalarla “psikolog” sıfatı kullanarak rant sağlayan kişilerin olduğunu açıklayan pek çok psikolog şimdi de üniversitelerin uygulamalarına karşı ses çıkartıyor.

Türkiye’deki üniversitelerde verilen psikoloji eğitiminin de halihazırda yetersiz olduğunu belirten psikolog Abdullah Kahraman,bölüm mezunlarının kendilerini daha yeterli hissetmek için başka kuruluşlardan eğitim almak zorunda hissettiğini söyledi

Kahraman,açık öğretim programlarında, uzaktan verilmesi mümkün olmayan ve alanda büyük yer kaplayan uygulamalı eğitimin eksik olacağını ve alanda önemli oranda yetkinlik sorunu açığa çıkartacağını belirtti.

Türk Psikologlar Derneği Yürütmenin İptali İçin Dava Açtı

Türk Psikologlar Derneği (TPD) İstanbul Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan “Açık Öğretim Psikoloji Lisansı” programının kurulmasına yönelik yürütmenin durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açtıklarını duyurdu.

Hashtag Eylemi Başlatıldı: #PsikolojideMesafeOlmaz

Dün İstanbul Üniversitesi AUZEF Psikoloji Lisans Programının kurulmasına ilişkin yürütmenin durdurulması için Danıştay’a dava açan Türk Psikologlar Derneği bugün saat 19:00 itibariyle Twitter üzerinden #PsikolojideMesafeOlmaz etiketiyle hashtag eylemine başladı.