Cumhur İttifakı’nda, Bahçeli’nin “Uygulansın” Dediği 6284 Çatlağı mı?

İktidar bloğu Cumhur İttifakı’nın nicel anlamda “küçük” ancak zaman zaman belirleyici olabilen bileşeni olarak göze çarpan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve AKP tarafından kaldırılması gündemde olan İstanbul Sözleşmesi’ne dair açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, 6284’ün eksiksiz ve tam olarak uygulanması gerektiğini söylerken, İstanbul Sözleşmesi için ise “Bu sözleşmeye ihtiyaç olup olmadığını, ne getirip ne götüreceğini objektif kriterler çerçevesinde ele almalıyız. Kadın cinayetini engelleyemezsek hepimiz sosyal maliyeti yüksek bir çığın altında kalırız”  diye konuştu.

Cumhur İttifakı’nın iki ortağı arasında son günlerde ilginç gelişmeler yaşanıyor. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’u  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye fındık üreticisinin sorunları üzerinden “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir” sözleri nedeniyle  “kesin ihraç istemiyle” disipline sevk etmiş, bu gelişme üzerine  MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Cemal Enginyurt, söz konusu polemikte ise aslen, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AKP’yi eleştirmiş, AKP’nin MHP’yi yok saydığını  dile getirmişti.

Bahçeli’nin İstanbul Sözleşmesi’ne dair iktidar ortağı ile tezat oluşturan açıklamalarının, Enginyurt-AKP polemiği ve devamında yaşanan Ordu İl Başkanı’nın istifası nezdinde, parti örgütünde yaşanması muhtemel erozyonu önleyici bir hamle olabileceği düşünülüyor.