CHP’nin AYM’ye Yaptığı Çoklu Baro Yasası İptali Reddedildi

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, çoklu baro” olarak bilinen siyasi operasyonu içeren öngören yasa ile bekçilerin yetkisini genişleten Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu’nun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle yapılan başvuruların ilk incelemesini tamamladı.

Patlamento’daki oylamaya AYM’ye başvuracağını öne sürerek katılmayan CHP, yüksek mahkemeden çoklu baro yasasının iptali ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesini istemişti.

Başvuruyu “değerlendiren” AYM Genel Kurulu’nca verilen kararla, yürürlülüğün durdurulması istemi reddedildi.

AYM aynı oturumda Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu’nun bazı maddelerinin yürürlüklerinin durdurulması istemini de reddetti.

Öte yandan AYM’ye başvuru yapmayı “etkin bir muhalefet yöntemi” olarak benimsediği anlaşılan CHP sosyal medyaya sansür getirecek teklife karşı da AYM’ye başvurulacağını açıkladı. Partisinin Genel Merkezi’nde açıklama yapan CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, AKP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu sosyal medya teklifinin kullanıcılara sansür getirdiğini ve bu nedenle teklifin yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi’ne yasanın iptali istemiyle gideceklerini söyledi.