İstanbul Sözleşmesi Eylemine Katılmak İsteyen Transfobik Murat Övüç Kadınlar Tarafından Alandan Uzaklaştırıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde, devletin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme isteğine karşı Bodrum Kadın Platformu belediye önünde bir eylem gerekleştirdi. Eyleme katılmaya çalışan ve LGBTİ+ fobik ve kadın düşmanı sözleriyle tepki çeken Murat Övüç, kadınlar tarafından eylem alanından uzaklaştırıldı.

“İstanbul Sözleşmesinden Çıkamazsınız Çıkamayacaksınız Çıkartmayacağız”,” Öldüren Sevgi İstemiyoruz İstanbul Sözleşmesini Uygula” ,”Katledilen Kadınlar İsyanımızdır”,”Erkek Vuruyor Devlet Koruyor” dövizleriyle eylem gerçekleştiren kadınlar, erkekler tarafından katledilen kadınların fotoğraflarıyla Bodrum Belediyesi’nin önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylem alanının yakınlarından geçen, kadın ve LGBTİ+ düşmanı sözleri ve ırkçı söylemleriyle bilinen sosyal medya ünlüsü Murat Övüç eyleme katılmak istedi. Kadınlar tarafından kendisine iki sene önce kadınlar ve LGBTİ+’lar şiddete uğrarken sarf ettiği sözler hatırlatılarak alana alınmadı.

İktidarın sevdiği alanlarda kendisini var ederek ve sosyal medya üzerinden yarattığı gülünç karakteri ile “fenomen” olan Murat Övüç, katledilen LGBTİ+, özellikle trans kadınlar ve yaşam tarzları hakkında yaptığı “her koyun kendi bacağından asılır, sen bunları yaparsan senin de başına bunlar gelir” yorumu yapmıştı. Aynı Murat Övüç, erkekler tarafından şiddete uğrayan kadınlarla ilgili kendisiyle yapılan bir ropörtajda ise kadınlara erkekler tarafından şiddete uğramamaları için “dillerini tutmalarını” tutmazlarsa başlarına bunların gelmesinin “normal” olduğunu söylemişti.