Trump’tan TikTok’a 15 Eylül’e Kadar Süre

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’deki kolunun bir Amerikan şirketine satılmaması halinde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’u 15 Eylül’de yasaklayacaklarını açıkladı.

Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere, Çinli “ByteDance” şirketine ait TikTok’un ABD’de yasaklanması tartışmalarına yönelik açıklamalarında, güvenlik kaygıları nedeniyle TikTok’un Çin’in kontrolünde olmasını istemediklerini, Microsoft ya da bunun gibi büyük bir ABD şirketinin, TikTok’un ABD kolunu alması gerektiğini belirtti.

“Microsoft ya da başka bir firmaya satılmadığı takdirde, TikTok’u 15 Eylül’de kapatacağız” diyen Trump’ın bu açıklaması sonrası Microsoft harekete geçti.

Şirketten yapılan açıklamada Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın, Trump ile görüştüğü  belirtilerek, TikTok’un ABD kolunu satın almaya yönelik araştırmalara başlandığı bildirildi.

Açıklamada ABD’nin yanı sıra, TikTok’un Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki hizmetleri ile bu ülkelerde faaliyette bulunma hakkını satın almaya yönelik anlaşma yapmak için girişimde bulunulduğu belirtildi.