Lübnan’da Beklenen Oldu, Bütün Kabine İstifa Etti

Lübnan’da 4 Ağustos’ta yaşanan Beyrut Patlaması sonrası tepkilerin odağındaki hükümetin istifasını sunduğunu duyuruldu. Başbakan Diyab, Bakanlar Kurulu topantısının ardından Başbakanlık binasında düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı.

Diyab, istifa kararını “Ülkenin kurtarılması için bir kapı açmak istiyoruz, bu nedenle de hükümetin istifasını duyuruyorum” şeklinde açıkladı.

Lübnan’da var olan tüm siyasi güçlere tepki gösteren Diyab, “Yaşanan bu felaket devlet yönetimindeki kronik yolsuzluğun sonucudur. Daha önce yolsuzluğun devletin tüm kademelerinde var olduğunu söyledim. Bugün ortaya çıkıyor ki yolsuzluk sistemi devletten büyüktür, devlet söz konusu yolsuzlukla mücadele edemiyor” diye konuştu.

Ekonomik kriz nedeniyle geçen yıl ekim ayında başlayan sokak eylemlerine de dikkat çeken Diyab, “Devrim (protesto eylemleri) onlara karşıydı ancak bunu kavrayamadılar ve bildiklerini okumaya devam ettiler. Hükümetimiz, ülkeyi kurtarmaya çalışırken bunlar çöküş sorumluluğunu bize yüklemeye çalıştı” diye konuştu.