Erdoğan İstanbul Sözleşmesi’ne Dair Konuştu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak’taki 75. Yıl Parkı’nda AKP’nin 19. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte İstanbul Sözleşmesi’ne dair konuştu.

Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’nin adını anmadan, sözleşmenin iptaline dönük tartışmalara değinerek, “İnsani ve insan onurunu yücelten, aileyi merkeze alan, toplum dokumuza uygun, özgü metinler çıkarmaya ziyadesiyle sahip olduğumuza inanıyorum. Tercüme metinler yerine artık kendi çerçevemizi kendimiz belirlememiz gerekiyor.” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, Yeni Akit “gazetesi” yazarı Abdurrahman Dilipak’ın İstanbul Sözleşmesi’ni savunanlara yönelik hakaret ifadelerini kınadığını söyledi.

Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili de ” Son tartışmanın kasıtlı bir şekilde alevlendirildiğini düşünüyorum. Bu ateşi körükleyenler kadına şiddetle mücadeleden bir adım geri gideceğimizi sanıyorlarsa şimdiden bilsinler ki hüsrana uğrayacaklardır. Bu fitne ateşini tamamen söndüreceğimize inanıyorum. Bazı tartışmalara nokta koyma zamanı geldiğine inanıyorum. Kimi isimler, kendilerine asla yakıştıramayacağımız çirkin ifadelerle bu tartışmanın içinde yer almıştır. Biz her türlü mücadeleye saygı gösteririz ama kadınlarımızın onuruna, iffetine yönelik en küçük bir saldırıya da müsaade etmeyiz. ” ifadelerini kullandı.